Carieră în medicină sau farmacie? Promisiuni pentru Viitor.

Atunci când eşti încă licean este bine să iei o mică pauză şi să te gândeşti la drumul pe care vrei să îl urmezi în viitor. Este momentul când trebuie să îţi alegi calea, să îţi poţi stabili pasiunile, să ştii ce şi cât îţi place să lucrezi. Şi asta pentru că tot viitorul va depinde de alegerile făcute încă de pe băncile liceului.

Am o mulţime de exemple de foşti colegi care au ales o facultate doar de dragul părinţilor, care au intrat într-un domeniu care nu îi pasionează şi urmează să practice o meserie pe care nu o plac.

Îmi doresc să nu fie şi cazul tău. Sunt tot mai multe exemple de programe de orientare în carieră, de specialişti care îşi doresc să ajute tinerii să îşi aleagă meseria. Unul dintre multele exemple ar fi platforma Promisiuni pentru Viitor.

Carieră în medicină sau farmacie? Promisiuni pentru Viitor.

Dacă ţi-ai dorit vreodată să devii medic sau farmacist, îţi recomand să arunci o privire peste proiectul care îţi oferă posibilitatea de a descoperi mai mult decât o profesie și de a face o promisiune pentru viață – promisiunea de a fi alături de cei din jurul tău!

Alături de un medic şi un farmacist, Promisiuni pentru Viitor va organiza întâlniri de mentorat în liceele bucureştene. Elevii claselor de profil real şi ştiinţele naturii vor interacţiona cu organizatorii pe parcursul a zece întâlniri în cele cinci licee selectate pentru a intra în proiect.

Carieră în medicină sau farmacie? Promisiuni pentru Viitor.

Lista liceelor participante la Promisiuni pentru Viitor:

  • Liceul Teoretic „C.A. Rosetti”;
  • Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”;
  • Colegiul Naţional „Mihai Viteazu”;
  • Colegiul Naţional „Ion Creangă”;
  • Colegiul Naţional „I.L. Caragiale”.

În cadrul întâlnirilor vei putea afla mai multe informații despre cele două profesii, cea de medic şi cea de farmacist, din perspectiva experienței profesionale a practicienilor. Totodată vei fi provocat să participi la un concurs online de eseuri.

Concurs de eseuri Promisiuni pentru Viitor

În perioada 5 mai-13 iunie vei putea înscrie în concursul dedicat claselor X-XI ale liceelor din București, un eseu care să se încadreze într-una dintre cele două secțiuni: „Medic pentru o zi” sau „Farmacist pentru o zi”. Va trebui să îţi imaginezi cum va arăta o zi din viaţa ta în calitate de profesionist în domeniul medical. Vei avea posibilitatea de a lucra din timp la vizualizarea unei zile ideale, iar acest exerciţiu te va ajuta în găsirea unui drum cu adevărat potrivit pentru tine.

Carieră în medicină sau farmacie? Promisiuni pentru Viitor.

Juriul este format din reprezentanți ai partenerilor şi va puncta acuratețea cu care vor fi prezentate activitățile specifice celor două profesii, creativitatea, precum și argumentarea punctelor de vedere.

Regulamentul complet de participare la concurs, precum şi baremul de evaluare, poate fi consultat pe site.

Alegerea câştigătorilor şi premiile Concursului de eseuri Promisiuni pentru Viitor

În urma jurizării vor fi desemnaţi 10 finalişti – câte cinci pentru fiecare secţiune. Vor fi apoi selectaţi câte doi câştigători pentru fiecare secţiune, care vor benedicia de burse pe o perioadă de şase luni. Alegerea celor patru se va face în funcţie de rezultatele şcolare obţinute pe parcursul anului 2013-2014.

Toţi cei zece finalişti vor beneficia de:

  • o întâlnire de mentorat cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei – pentru cei cinci finalişti ai secţiunii “Medic pentru o zi”;
  • o întâlnire de mentorat cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România – pentru cei cinci finalişti ai secţiunii “Farmacist pentru o zi”;
  • o vizită practică de o zi într-un spital/clinică pentru cei cinci finalişti ai secţiunii “Medic pentru o zi”;
  • o vizită practică de o zi într-o farmacie pentru cei cinci finalişti ai secţiunii “Farmacist pentru o zi”;

Cum intri în Concursul online de eseuri Promisiuni pentru Viitor?

Pentru a te înscrie în concurs, trebuie să intri pe platforma Promisiuni pentru Viitor şi să completezi formularul de aici.

Carieră în medicină sau farmacie? Promisiuni pentru Viitor.

Iar dacă nu te-ai decis care este Halatul Potrivit, poţi afla de aici care este meseria ce ţi se potriveşte. Acest lucru te poate întrepta şi către secţiunea potrivită din concurs. De asemenea, dacă vrei să afli mai multe detalii despre profesiile care fac o promisiune vieţii, intră aici şi află răspunsurile la o serie de întrebări frecvente.

Îmi doresc să ştiu că începi să lucrezi din timp la crearea unui drum în viaţă care să te reprezinte, că îţi alegi un domeniu de activitate care să te pasioneze şi că vei ajunge să ai în fiecare zi parte de o experienţă aşa cum îţi doreşti, aşa cum o vei descrie în eseul tău.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.