Caravana Filmelor NexT 2016 cu picnic și cinema sub clar de lună

Odată cu venirea verii şi terminarea şcolilor, parcă nici nu ştii cum să îţi mai faci loc în program pentru atâtea evenimente cool. Dacă lista începe cu tot felul de petreceri şi festivaluri, o groază de locuri noi de explorat, trebuie srecurate şi câteva seri dedicate filmului. Şi asta pentru că sunt o mulţime de festivaluri de film care au organizat proiecţii faine pe timp de vară.

Print

Caravana Filmelor NexT porneşte într-un turneu prin ţară începând cu 30 iulie şi până pe 23 august. Văzute ca o aniversare a zece ediţii ale Festivalului Internațional de Film NexT, întâlnirile cu cinefilii sunt de tip picnic la iarbă verde și cinema sub clar de lună în grădini, parcuri, pajiști și alte spații neconvenționale din orașele lor.

Zece este numărul magic al acestui an, cel care oferă un indiciu legat şi de numărul de vizite prin oraşele din ţară. Aşadar, o selecţie de 24 de filme scurte va fi proiectată în cadrul unui picnic urban în oraşele:

  • Piatra Neamț (30-31 iulie, Ștrandul Tineretului)
  • Iași (2-3 august, Palas Parc)
  • Vatra Dornei (5-6 august, Parcul Municipal)
  • Cluj-Napoca (8-9 august, Iulius Parc)
  • Brașov (11 -12 august, Aleea de sub Tâmpa)
  • Sfântu Gheorghe (13-14 august, Parcul Elisabeta)
  • Sinaia (15-16 august, Parcul Dimitrie Ghica)
  • Timișoara (17-18 august)
  • Arad (19-20 august, Parcul Eminescu)
  • Oradea (22-23 august, Parcul Cetății Oradea)

Producţiile, românești şi internaţionale, vor fi reunite în patru programe tematice speciale: NexT Romanian Shorts, Oscar’s Night, Best of NexT și NexT Out in Space. Intrarea este liberă și anul acesta.

Pentru cei care nu cunosc îndeaproape programele oferite de NexT, trebuie precizat că NexT Romanian Shorts aduce în fața spectatorilor cele mai recente producții românești de scurtmetraj, care au debutat în cadrul festivalului. Oscar’s Night va veni cu tot cu covorul roşu şi va oferi publicului ocazia de a viziona cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Nu va lipsi nici scurtmetrajul câştigător, Stutterer, în regia lui Benjamin Claery.

Best of NexT înseamnă un maraton cu cele mai iubite filme premiate de la NexT, iar NexT Out in Space, programul dedicat scurtmetrajelor science-fiction, demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant.

Misiunea pentru Caravana Filmelor NexT este şi în cel de-al treilea an aceea de a aduce filmele scurte în atenţia unui public nou. Se pune accentul pe vizionarea scurtetrajelor în afara Bucureștiului, în orașe unde posibilitățile de proiecţie sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor în aer liber sunt puține sau inexistente.

Pentru a fi la curent cu traseul şi atmosfera de la proiecţiile Caravanei Filmelor NexT intră pe pagina lor de Facebook şi abonează-te la news feed.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.