Cadouri handmade, suprize de Crăciun

În Ajunul Crăciunului se naşte în mine o bucurie de nedescris. Încă de mic copil aveam aceste sentimente puternice înaintea zilei de Crăciun. Şi acum îmi amintesc că împodobeam bradul cu părinţii şi aveam grijă ca totul să fie perfect pentru venirea lui Moş Crăciun. Într-un an, după ce am aşezat cu grijă prăjiturelele şi paharul cu vin, am mers la culcare, iar a doua zi dimineaţă, în locul celor două, am găsit o tricicletă pentru copii. A fost un moment minunat pentru mine, în special că era un cadou pe care mi-l doream atât de mult.

Cadouri handmade, suprize de Crăciun

Ajunul acestui an se apropie cu paşi repezi, iar eu încep să devin din ce în ce mai entuziasmată. În acest an nu mai aştept acele seturi de jucării de la Noriel, sau dulciuri şi alte cadouri fistichii, ci este momentul să ofer eu în dar toată dragostea, alături de câteva mici atenţii.

Anul acesta mi-am transformat deja o parte din casă în atelierul lui Moş Crăciun: acuarele, panglici colorate, cartoane, hârtii, sclipici. M-am hotărât să fac singură câteva ornamente de Crăciun şi câteva felicitări pe care să îmi scriu gândurile pentru prieteni.

Dăruieşte şi tu cadouri handmade!

Eu am început prin a confecţiona felicitări. E cea mai simplă şi de efect metodă de a-i surprinde pe prieteni. Sunt atâtea variante de felicitări: pictate, colaje, desenate. Eu am făcut câteva din fiecare categorie. Modelele sunt gata, urmează doar să le finisez cu un scris caligrafic şi să le ofer în dar.

Cadouri handmade, suprize de Crăciun

Iar pentru că o felicitare nu mi s-a părut îndeajuns pentru a fi oferită în dar, am început să creez şi decaraţiuni pentru brad. Prin tehnica împăturirii hârtiei am confecţionat câţiva brăduţi care s-au transformat acum în nişte ornamente perfecte pentru Crăciun.

Cadouri handmade, suprize de Crăciun

Am văzut şi o serie de cutii de cadouri, ori rame pentru fotografii, care se pot face prin origami. Aşa că, dacă în acest an cadoul va fi unul mai consistent, voi putea opta pentru o cutie realizată chiar de mine.

De ce ai nevoie pentru a crea cadouri handmade?

Cadouri handmade, suprize de Crăciun

  1. Multă răbdare şi pasiune pentru a crea aceste mici bucurii.
  2. Hârtie colorată (există seturi speciale pentru origami).
  3. Hârtie cartonată pentru felicitări, hârtie de împachetat cadouri (cu motive de Crăciun), acuarele, pensule, acrilice, alte culori.
  4. Panglici de rafie de diferite culori, modele şi dimensiuni.
  5. Lipici de mai multe tipuri, rigle, plicuri.

Dacă ai nevoie de sfaturi pentru a-ţi crea singur cadouri handmade, nu ezita să-mi scrii. Te pot ajuta cu idei, răspunsuri la întrebări şi îţi pot oferi din entuziasmul meu. Tot ce trebuie să faci este să te bucuri de magia sărbătorilor!

[Sursă foto 1, Sursă foto 3, Sursă foto 2, 4: Corina Niţescu]

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

  • Reply 2.January.2016

    Andrei Iordache

    Foarte interesant articolul insa ceea ce mi-a atras atentia este chiar citatul ,,Atentie! Noi suntem prieteni cu limba romana….,, Este excelent postat si sper ca toti cititorii sa tina cont de acest aspect! Felicitari!

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.