Bucharest Film Awards – For films in charge of change

Finalul lunii ianuarie aduce o surpriză: episodul pilot al Bucharest Film Awards. Pe 27, 28 și 29 vom putea urmări filme independente, lungi și scurte, de prin toată lumea. Proiecțiile și workshop-urile vor avea loc la Simbio și la Unteatru, de la amiază până noaptea târziu, cu intrare liberă, dar cu număr limitat de locuri.

Bucharest Film Awards este o competiție internațională de film ce promovează la această primă ediție cele mai bune 45 de producții independente, selecționate de cinci cineaști din UK, Estonia, Italia, Mexic și România din peste 500 de proiecte înscrise.

Poziționându-se ca o alternativă în raport cu zona cinematografică comercială, festivalul devine un mediu de exprimare a creativității, expresivității și inovației. Astfel, în cadrul evenimentului, publicul va putea intra în contact cu noi forme de abordare a cinematografiei și perspective fresh, ale filmmakerilor profesioniști și nu numai.

În timpul celor trei zile de festival vor fi proiectate lungmetraje și scurtmetraje de ficțiune, documentare, filme experimentale, student films, drame, sci-fi, thriller, comedie, romance, music videos, și web shorts – filme păstrate în medii cu circuit închis, la care Bucharest Film Awards îți va facilita accesul gratuit.

Atelierele Bucharest Film Awards

La fel de accesibile vor fi și workshop-urile incluse în programul festivalului. Sâmbătă, 28 ianuarie, la Simbio, Tudor Voican (lect.univ.dr în cadrul Departamentului de Scenaristică al Facultății de Film din  UNATC – scenarist și producător, cunoscut pentru titluri precum Marilena de la P7 – 2006, California dreamin’ – 2007, Medalia de onoare – 2009 sau Periferic – 2010) va susține un atelier de scenaristică.

Duminică, 29 ianuarie, în ultima zi de festival, la Unteatru, va avea loc un workshop de muzică de film susținut de ScoreKraft, una dintre puținele companii de producție de  muzică de film din România care colaborează constant cu nume mari din industria filmului Hollywoodian (Hans Zimmer, Thomas Bergersen, Tina Guo sau Lisa Gerrard).

În cadrul primei ediții Bucharest Film Awards vor fi acordate 18 premii pentru trei categorii. Unul dintre câștigători va fi desemnat de către public, fiecare participant la eveniment având ocazia să voteze filmul preferat.

Evenimentul va beneficia de o serie de proiecții speciale, în parteneriat cu Bucharest ShortCut Cinefest și Feel The Reel – International Film Festival din Glasgow, United Kingdom.

Programul complet și mai multe detalii pe www.bucharest-films.com și pe pagina de facebook a festivalului. Poţi rezerva din timp locurile la proiecţii aici.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.