Before I go to sleep/ Înainte să adorm (2014)

Before I go to sleep este un thriller excelent, plin de schimbări fantastice ale firului narativ, un thriller care, zic eu, merită văzut o dată în viaţă. 

Before I go to sleep - Înainte să adorm (2014) 6

Sinopsis

Christine (Nicole Kidman) suferă de o formă specială de amnezie. Ea se trezeşte în fiecare dimineaţă cu memoria ştearsă, nefiind capabilă să îşi aducă aminte de persoanele importante din viaţa ei, sau de ce a făcut cu o zi în urmă. Christine va fi ajutată de către un doctor să îşi amintească momentul în care aceasta şi-a pierdut memoria.

Before I go to sleep - Înainte să adorm (2014) 1

Despre Before I go to sleep

Nu sunt o fană înfocată a filmelor thriller, însă acest film m-a făcut să tresar dintr-o dată, să mi se facă pielea de găină şi m-a făcut să îmi fac o sută de ipoteze despre personajul cel rău. Bine, sunt convinsă că şi actorii au fost aleşi pe măsură, mai ales Nicole Kidman, pe care o ador pentru naturaleţea ei şi pentru cum reuşeşte de fiecare dată să mă introducă în atmosfera specifică filmului.

Before I go to sleep - Înainte să adorm (2014) 4

Am observat că în ultimii ani au tot apărut drame cu cupluri în care unul sau chiar amândoi suferă ori de cancer, ori de amnezie. Este un lucru oribil să treci prin aşa ceva în viaţa reală. Însă cred că dintre toate filmele de acest gen, Before I go to sleep a reuşit să redea cel mai fidel realitatea unei persoane ce suferă de amnezie, dar şi realitatea celor apropiaţi.

Before I go to sleep - Înainte să adorm (2014) 5

Chiar dacă la început credeam că linia poveştii va fi una obişnuită, în care o persoană reuşeşte sau nu să se trateze de o boală, Before I go to sleep este unul dintre acele filme care te lasă cu un gol în stomac, cu multe ipoteze şi pot îndrăzni să spun că are o uşoară tentă de film poliţist, din cauza factorului ce i-a declanşat amnezia lui Christine.

Before I go to sleep - Înainte să adorm (2014) 3

Recomand acest film tuturor pasionaţilor de thriller, cei care vor să se mai convingă încă o dată ce actriţă extraordinară este Nicole Kidman şi celor cărora le place să rezolve mistere.

Before I go to sleep - Înainte să adorm (2014) 2

Filmul este bazat pe romanul omonim al lui S. J. Watson, despre s-ar spune că este a doua cea mai vândută carte după seria Harry Potter.

Before I go to sleep este distribuit în cinematografe de Intercom FILM, începând cu 17 octombrie 2014.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.