Bazar cu lucruri gratis: lucrurile vechi nu mai sunt o problemă!

Am fost de curând la un eveniment foarte tare, numit Bazar cu lucruri gratis. Denumirea este foarte bine aleasă, simplă şi eficientă.

Lucrurile vechi nu mai sunt o problemă!

Evident, cei care sunt obişnuiți cu preţurile mari din mall-uri şi alte fiţoşenii, nu prea reuşesc să faci conexiunea între cele două cuvinte: lucru şi gratis. Nu, nu vă mint! Chiar erau lucruri gratis.

Conceptul de bază a pornit de la următoarea idee: fiecare aduce obiecte ce nu îi mai folosesc din casă (de la haine la electrocasnice) şi îl aduce aici, lasându-l cu speranța că cineva se va bucura mai mult de el decât tine. Dar și tu îți poți alege orice îți place din ceea ce vezi în jur.

Cum adică orice?

Da, adică ai văzut un tricou şi îţi place mult? Îl iei!

Te vei simţi la început puţin dubios să iei lucruri super repede şi multe, pentru că mereu se schimbă şi mereu e cineva acolo care vrea să ia acelaşi lucru ca şi tine și după ce le iei, să le îndeși în poșetă. Dar după primele articole drăguţe găsite deja o iei razna și începi să cauți din ce în ce mai atent după lucruri.

Mi se pare foarte tare ideea aceasta de a scăpa de lucrurile vechi și de a-ți lua în același timp unele noi. Ideea îmi place cu atât mai mult cu cât este și pusă în practică!

Cred că oricine are ceva în casă pe care nu îl mai folosește. Crede-mă, sentimentul pe care îl ai atunci când vezi că cineva ia un obiect de-al tău pe care tu nu l-ai folosit și te gândești că în sfârșit se va bucura cineva de acel lucru… e neprețuit și, mai dramtic spus, simți că menirea acelui obiect a fost găsită.

Cel mai mult îmi place că este pornită de la niște oameni revoltați de marile prețuri din mall-uri și nu numai. Dacă s-ar organiza săptămânal, sau o dată la două săptămâni, îți dai seama că prețurile din magazine ar scădea?! Automat, din ce în ce mai mulți oameni vor veni la acest Bazar și nu ar mai face cumpărături așa de des. Problema hainelor vechi din dulapuri, în sfârșit, nu mai ocupă spațiu. Să nu mai zic că magazinele se vor simți obligate să lase prețurile mai jos, dacă își doresc în continuare clientelă.

Proiectul se desfășoară în paralel în mai multe orașe ca Brașov, Iași și Cluj.

Mi-ar plăcea foarte mult să văd acest eveniment la o scală și mai mare, eventual sa fie cunoscut în toate orașele mari din țară.

Eu în sfârșit am găsit ce să fac cu hainele mele vechi. Tu de obicei ce faci cu ele?

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

3 Comentarii

 • Reply 2.December.2012

  Cristi Mosora

  Salut Alice, ma bucur ca ai ajuns si tu la Bazar :)
  Din fericire, ceea ce ai vazut acolo este doar “varful iceberg-ului”, si ceea ce iti doresti sa vezi la scara nationala exista deja de 3 ani. Pe platforma online http://LucruriGratis.ro romanii au oferit si primit deja zeci de mii de lucruri gratuite. Bazarul, este doar un pas mai departe, o incercare de a mari numarul celor care sunt implicati in aceasta initiativa. O incercare de a-i include si pe cei care nu au timp sau nu au acces la internet.
  In momentul de fata Bazarul cu Lucruri Gratis este in plin avant si (cu ajutorul celor ca tine, care) incepe sa fie dorit in tot mai multe orase din tara.
  Avem un grup de Facebook, un fel de “cartier general”, cu voluntari din toata tara, unde ne coordonam eforturile de promovare si ne ajutam cu sfaturi despre organizare. Daca vrei sa te implici si tu mai mult, esti bine venita: https://www.facebook.com/groups/428368420559947/
  Numai bine!

  • Reply 7.December.2012

   Alice

   Ma bucur ca exista astfel de initiative si in Romania! Tot respectul! Tinem legatura!

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.