Bad Teacher (2011)

Bad Teacher (2011)Nevoia americanilor şi a altor populaţii americanizate de pe glob de a o vedea pe Cameron Diaz în rol de Jessica Simpson (bunăciune care spală maşini semidezbrăcată) şi pe Justin Timberlake care, deşi arată bine şi are bani, e refuzat în final de protagonistă pentru că joacă rolul de tăntălau stupizel,
dă naştere unor experienţe nefericite.

Nimic nou de altfel, cuvântul de ordine e previzibilitatea, estetica e atât de simplă încât e sublimă, iar tot ce rămâne de analizat e povestea, actorii şi ce vrea să ne transmită printre rânduri, regizorul, scenaristul, sau producătorul. Sincer, nu-mi dau seama cine are ceva de zis cu un film ca acesta. Poate că, de fapt, nimeni n-are nimic de zis. Şi probabil nu mă înşel.

Povestea e aşa cum ar trebui să fie, cu intrigi şi răsturnări de situaţii, cu personaje negative şi pozitive, cu gag-uri pentru toate gusturile, cu rezolvări puţin neaşteptate dar nejustificate (deci aruncate – găselniţe), o lipsă de farmec generală, pe alocuri senzaţii fruste, însă ridicolul defineşte cel mai bine naraţiunea.

Actorii fac ce ştiu ei mai bine în materie de comedie. Se schimonosesc încercând să smulgă zâmbete şi râsete – Jim Carrey le-a „furat perspectiva” celorlalţi colegi de comicăreală. Timberlake face un rol bun în The social network, dar aici e neinteresant. Pe Cameron Diaz am văzut-o jucând ok ultima dată în The holiday sau Gangs of New York, nu mai ţin bine minte. De altfel, e posibil să nu-mi fi plăcut în filmele astea, dar ce mai contează?

Şi iată că ajungem la partea în care cineva are ceva de zis. Hmmm. Pe scurt, ar suna cam aşa: ajungi într-un moment critic în care nu ai bani să-ţi faci un implant cu silicoane (logodnicul te-a părăsit pentru că şi-a dat seama că profiţi de banii lui) şi singura soluţie e să accepţi minimul pe care ţi-l oferă viaţa. Din punctul ăsta nu rămâne decât să te descurci (adică „să te combini” cum ar zice românii), iar căutarea unui alt tip cu bani e o variantă care trebuie luată în calcul. Găseşti câteva oportunităţi să faci rost de banii de care ai nevoie, însă modalităţile de obţinere nu sunt chiar ortodoxe şi începe să te mustre conştiinţa (oare?). Într-un final, renunţi la tipul cu bani şi rămâi cu ăla inteligent chiar dacă statutul lui social nu e dezirabil, renunţi şi la silicoane pentru că îţi dai seama că „viaţa e mai mult decât atât”. Eu cred că e o lecţie foarte bună pentru toţi copiii şi tinerii care au tot felul de dorinţe ciudate şi nerealiste de la viaţă.

Vă recomand, aşadar, să urmăriţi acest film şi să vă faceţi oameni deştepţi şi cu bun-gust, cu maniere şi cultură şi succes&noroc chior în toate!

Distribuie:

7 Comentarii

 • Reply 20.July.2011

  mihai

  Cel mai prost film văzut de mine în ultima perioadă. Îl recomand şi eu celor care vor să piardă 2 ore degeaba.

 • Reply 21.July.2011

  Toma

  Recomandati filmul asta? Interesanta scara de valori aveti, ce sa zic.

  • Reply 26.July.2011

   Iosif

   hey, nu era o recomandare pe bune (sper ca ai inteles ironia din final) ci doar o trecere in revista a filmelor care mai ajung pe la noi prin cinemauri. E un articol de atentionare pentru cei care ar vrea sa vada filmul si nu stiu prea multe despre el. Intentia mea a fost, deci, sa ii tin departe pe oameni de timpenia asta de film. :)

 • Reply 22.July.2011

  ghiduridota

  Nu prea mi-a placut filmul…

 • Reply 25.July.2011

  robyxs

  E super Filmul

 • Reply 27.July.2011

  roby

  oarecum comic filmul

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.