Avengers: Age of Ultron (2015)

O nouă amenințare la adresa omenirii îi determină pe Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow, Hulk și Hawkeye să-și unească încă o dată forțele. Însă de această dată îl vor avea ca adversar pe Ultron, o inteligență artificială care știe să apeleze la metoda “divide et impera” pentru a-și duce la bun sfârșit planul malefic.

Avengers: Age of Ultron (2015)

Sinopsis

După evenimentele din New York din urmă cu trei ani și dispariția organizației S.H.I.E.L.D., Tony Stark încearcă să creeze un program de menținere a păcii la nivel mondial. Din această ambiție ia naștere Ultron, o inteligență artificială capabilă să evalueze pericolele și să controleze armata de roboți a lui Stark.

Lucrurile scapă însă de sub control în momentul în care Ultron consideră că echipa Răzbunătorilor și restul omenirii sunt adevăratul pericol pentru rasa umană. Din cauza accesului nelimitat la informații și din cauza corpului realizat din adamantium, Ultron devine cel mai puternic adversar al echipei de supereroi, care va fi nevoită să caute noi aliați pentru a avea vreo șansă de câștig.

Avengers: Age of Ultron (2015)

Despre Avengers: Age of Ultron

Chiar dacă sunt un fan declarat al taberei adverse, sunt nevoit să recunosc meritul companiei Marvel în ceea ce privește popularitatea din ziua de astăzi a filmelor cu supereroi. Fără aroganța lui Tony Stark, furia lui Hulk și pletele blonde ale lui Thor, publicul cinefil nu s-ar înghesui la casele de bilete ori de câte ori sigla Marvel ar apărea în programul de cinema.

De această dată am reușit să fac abstracție de excesul comicului de situație și de construirea neglijentă a personajelor, perpetuu prezente în filmele Marvel, pentru a savura 141 de minute pline de acțiune și suspans. Spre deosebire de filmele precedente,  Avengers: Age of Ultron adoptă o abordare mai întunecată, cerută insistent de noul personaj negativ.

Avengers: Age of Ultron (2015)

Avem de-a face cu un Tony Stark afectat de ideea că într-o zi Răzbunătorii vor pieri, cu un Bruce Banner frământat pe plan sentimental și cu Căpitanul America în continuare neintegrat în societate. Toate acestea, alături de multe alte conflicte în interiorul grupului, sunt datorate unei noi perechi de mutanți, Scarlet Witch și Quicksilver.

Gemenii interpretați de Elizabeth Olsen și Aaron Taylor-Johnson impresionează, chiar dacă originea personajelor este schimbată față de cea din benzile desenate. Accentul est-european și dorința de răzbunare sunt complementare, iar modul în care cei doi influențează balanța puterii reprezintă unul dintre argumentele pentru care merită să vezi filmul.

Avengers: Age of Ultron (2015)

Continuând cu lucrurile pozitive, am mai apreciat dezvoltarea eroilor “secundari” ai echipei: Hawkeye și Black Widow. Spre deosebire de prima parte, unde erau mai mult ieșiți din peisaj, cei doi beneficiază de suficiente minute pentru a vorbi despre propriul trecut și despre lucrurile care îi motivează zilnic să-și riște viețile.

Efectele speciale sunt prezente în fiecare cadru, fără să arate ceva inovator și fără a exploata tehnologia 3D. În schimb, unele scenografii merită înrămate și puse la loc de cinste. Scenariul are propriile lipsuri și, de prea multe ori, uită de prezent și se concentrează pe următorul film cu Captain America.

Avengers: Age of Ultron (2015)

O să vorbesc puțin și despre sunet, deoarece am vizionat filmul în noua sală Ultra de la Grand Cinema Băneasa, singura din România care beneficiază de noua tehnologie Dolby Atmos. Datorită celor 54 de boxe amplasate în spatele ecranului, pe pereții laterali și pe tavanul sălii, puteai să spui că te afli în mijlocul conflictului și că supereroii încearcă să te protejeze pe tine și nu un artefact furat din Asgard.

Alături de ecranul argintiu lat de 22,4 metri și dublul proiector 4K, noua tehnologie de sunet promite să ofere o experiență completă spectatorilor în sala de cinema. Imaginează-ți scenariul următor: te afli într-o savană și un grup de lei înfometați îți dă târcoale; poți simți respirația acestora în timp ce se învârt în jurul tău. Sau încearcă să închizi ochii și să te gândești la o furtună tropicală. Cu Dolby Atmos poți să tresari atunci când auzi cum un copac este aruncat la câțiva metri de tine.

Avengers: Age of Ultron (2015)

Noua sală Ultra de la Grand Cinema Băneasa beneficiază și de un nou design, intitulat “black box”, care ajută cinefilii să pătrundă mai rapid în acțiunea filmului. (Asta până când își deschide cineva telefonul pentru a vedea notificările de pe Facebook sau să-și dea un check-in…)

Concluzie

Avengers: Age of Ultron deține toate ingredientele necesare să doboare recordul de încasări obținut de predecesorul său, chiar dacă filmul este mai mult o pregătire a următoarelor proiecte Marvel! Filmul poate fi vizionat în cinematografele din România încă de pe 24 aprilie 2015, cu o săptămână înainte de premiera din SUA.

Vizionare plăcută!

Părerea autorului

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

1 Comentariu

  • […] Maze Runner: The Scorch Trials a intrat în cinematografele din România pe 11 septembrie 2015 și este distribuit de Odeon Film, cărora le mulțumim pentru invitație. Filmul poate fi vizionat și în sala Ultra de la Grand Cinema Băneasa, unde spectatorii vor avea parte și de sistemul de sonorizare Dolby Atmos. […]

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră