Avanpremiera Sezonului V din Urzeala Tronurilor

În urmă cu trei ani am intrat în echipa AmDoar18Ani și de atunci îmi aștern pe blog propriile gânduri despre diverse filme și evenimente la care am ocazia să particip. Îmi aduc aminte că primele mele două articole scrise au fost despre Urzeala Tronurilor, un serial care în acel moment debutase pe HBO și care urma să devină în scurt timp un fenomen mondial.

Avanpremiera Sezonului V din Urzeala Tronurilor

De atunci și până astăzi multe lucruri s-au întâmplat, dar pasiunea și curiozitatea pentru Game of Thrones a rămas la fel de mare. De fapt, nu! Pasiunea a crescut de la an la an și va continua să o facă până când George R.R. Martin va termina de scris seria de cărți ce stă la baza serialului, sau până când HBO va lua hotărârea de a încheia povestea pe micile ecrane.

Acum trei ani scenariul și gradul de violență atinse în serial reușeau să mă șocheze, iar eu îi criticam pe producători pentru discordanțele dintre povestea din cartea și cea de la televizor. În timp, am învățat că Westeros este căminul mâhnirilor, lacrimilor și dezamăgirilor. Am învățat că nimeni nu este în siguranță și că promisiunile sau alianțele sunt mai des încălcate decât respectate.

Mai mult, am învățat că povestea din cărțile scrise de George R.R. Martin și cea transpusă de HBO în casele abonaților săi trebuie tratate separat. Și cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost să mă feresc de spoilere și să evit, la rândul meu, o astfel de practică care nu face altceva decât să strice experiența celorlalți fani ai acestui serial.

Avanpremiera Sezonului V din Urzeala Tronurilor

În acest an, am avut minunata oportunitate de a fi invitat de HBO România la vizionarea în avanpremieră a sezonului V din Urzeala Tronurilor. Emoțiile au pus stăpânire pe mine imediat cum am citit e-mailul și au continuat să crească pe măsură ce mă îndreptam spre microbuzul care avea să mă ducă la Grand Cinema Digiplex pentru a urmări primul episod din noul sezon.

Odată ajuns la destinație, m-am trezit înconjurat de bannere ce odinioară îmi erau atât de cunoscute. Un lup, un leu, un dragon cu trei capete și un cerb captiv într-o inimă înflăcărată îmi făceau cu ochiul, iar festinul și entuziasmul din glasurile invitaților îmi aduceau aminte de o nuntă, pe care cu greu am încercat să o uit.

Avanpremiera Sezonului V din Urzeala Tronurilor

Începusem să aud acordurile Ploilor din Castamere când am reușit să mă trezesc la realitate. Eram deja în sala de cinema și încercam să-mi aduc repede aminte ce se întâmplase ultima oară când am vizitat Westeros și Essos. Imagini cu doi dragoni închiși de mama lor îmi treceau prin fața ochilor, la fel și cele cu zecile de mii de sclavi eliberați de o fată tânără, cu părul argintiu și căreia unii îi spun Khaleesi, alții Mysha și foarte puțini Daenerys.

Apoi un zid de gheață se înălță în fața mea și o armată de sălbatici încercând să-l escaledeze, iar un bastard și frații săi îmbrăcaţi în negru încearcau să li se opună. Doar apariția celui care-și spune “regele de drept” din Westeros, a armatei sale de mercenari și a unei preotese roșii fac ca zidul să reziste invaziei sălbaticilor.

Într-un final, îmi aduc aminte cum un leu batjocorit pentru statura sa, dar mult mai inteligent decât cei din neamul său, evadează din cușca în care era ținut captiv și, orbit de furie, ajunge să-și omoare tatăl. Apoi, ajutat de prietenul său păianjen, se îmbarcă spre Pentos. Iar lupoaica cea mică scapă de câinele ce o păzea și pornește spre Braavos, pentru a descoperi adevărata semnificației a expresiei Valar Morghulis!

Avanpremiera Sezonului V din Urzeala Tronurilor

Odată ce toate aceste imagini s-au derulat, lumina în sală s-a închis și sunetul Urzelii Tronurilor s-a auzit din nou după o pauză de un an. Nu voi povesti ce am văzut în decursul celor 55 de minute deoarece nu vreau să vă răpesc din plăcerea de a descoperi singuri, pe 13 aprilie, cum va continua povestea serialului pe care-l iubești pentru că te face să suferi!

În schimb pot spune că Îngerul Morții are ascuțită coasa și în acest sezon, iar mulți îl vor urma pe Tărâmul de Dincolo. Noi războaie și comploturi vor avea loc și niciun personaj nu se poate declara în siguranță (chiar dacă în cărți ele sunt în continuare nevătămate). Șerpoaicele Nisipului și ținutul lor, Dorne,  vor fi introduse în poveste, la fel și Fiii Harpiei din Meereen, unde Daenerys domnește.

Din păcate, Bran, Hodor și corbul cu trei ochi nu vor apărea în acest sezon, povestea lor urmând a fi continuată în sezonul al VI-lea. Iar vești proaste sunt și pentru cei care așteaptă să cunoască mai bine familia Greyjoy și puterea lor pe apă, deoarece nici aceștia nu par a fi prezenți pe ecrane în acest an.

Spre deosebire de sezoanele precedente, în cel de-al cincilea vom avea parte de scene din trecutul personajelor. Cu ajutorul lor vom reuși să înțelegem mult mai bine motivele din spatele fiecărei acțiuni întreprinse de jucătorii majori ai acestui joc de putere și, de ce nu, să primim indicii ascunse despre direcția în care se îndreaptă Urzeala Tronurilor.

Avanpremiera Sezonului V din Urzeala Tronurilor

Odată cu noul sezon din Game of Thrones apar și noi modificări din partea celor de la HBO și HBO România! Cea mai mare dintre acestea este dată de faptul că fiecare episod va putea fi urmărit în România odată cu premiera din Statele Unite ale Americii. Prin urmare, în fiecare luni dimineața, de la ora 04:00 abonații HBO din țară vor putea urmări noul episod odată cu fanii din SUA, UK și alte 205 state din lume.

O altă măsură luată de HBO România pentru a atrage publicul este schimbarea orei de difuzare pentru seara zilei de luni. Dacă până acum am fost obișnuiți să stăm luni seara, de la ora 22:00, în fața televizorului pentru un nou episod din Urzeala Tronurilor, începând cu 13 aprilie, vom face același lucru de la ora 20:00.

Iar ultimul anunț din partea echipei HBO România se adresează abonaților Digi Net și Digi TV, care vor putea beneficia de serviciul HBO GO, începând cu 9 aprilie! Pentru cei care nu știu, HBO GO este serviciul de tip streaming, prin care poți urmări pe telefon, tabletă, PC, Smart TV ș.a.m.d., filmele și serialele favorite difuzate de HBO.

Avanpremiera Sezonului V din Urzeala Tronurilor

În final, vreau să le mulțumesc celor de la HBO România pentru ocazia pe care mi-au oferit-o și vă invit pe toți să urmăriți noul sezon din Game of Thrones! Veți rămâne șocați, așa cum v-ați obișnuit deja…

Valar Morghulis!

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.