Atmosfera de la Omu Gnom & Măcel mai Chill

Cât de des vi s-a întamplat ca în urma unui concert, în următoarele zile să vă gândiți încă la atmosfera formidabilă, la fiecare piesă cântată de artist, dar și de public, la mesajul și la temele de gândire pe care le transmitea omul de pe scenă? Ați discutat și zilele de după concert despre acesta cu prietenii, încă plini de entuziasm? Pot spune că oricine a fost vreodată la un concert Omu Gnom se identifică măcar cu una dintre situațiile de mai sus.

Atmosfera de la Omu Gnom & Măcel mai Chill

Dacă nu ați fost niciodată și vă întrebați cum e posibil, vă recomand să nu mă credeți pe cuvânt și să vă convingeți voi înșivă. Indiferent de genul muzical pe care îl preferați, dacă îndragiți muzica cu mesaj, versurile care te îndeamnă să depășești starea de ignoranță, să te informezi și să percepi corect realitatea, păstrând și o doză de umor de calitate, sigur îți va placea. Merită să acorzi o șansă, sa asculți albumul și după cum spune si artistul, „ Dacă simți că-i original, ia-l original!”

De data aceasta am avut ocazia să îl ascult pe Omu Gnom în Fabrica, pe 14 martie, alături de trupa Măcel Mai Chill (Live Band). Intrarea s-a făcut la ora 21:00, iar până când artiștii au urcat pe scenă, atmosfera a fost întreținută (cu piese bine alese) de către Enigo. În jur de miezul nopții, și-au făcut apariția Omu Gnom și trupa Măcel Mai Chill (ATM – voce, Luca Sfura – tobe, Costi Grigore – Bas și Robert Moraru – Chitară), alături de Clara Mitola, saxofon. Așa cum ni s-a promis, pianistul Mischa Simeonov a făcut senzație, fascinând prin solo-urile sale trăite la maxim, fiind imposibil de ignorat pasiunea cu care acesta le executa.

Aceiași pasiune o puteam sesiza și la Vapor, următorul invitat, din versurile sale în limba engleză care au animat mai departe atmosfera. Freestyle-ul dat de Omu Gnom în continuare a fost primit de public cu multe aplauze și entuziasm, lucru deja cunoscut în ceea concertele ținute de acesta: este unul dintre artiștii care poate crea o atmosferă incredibilă, unde toată lumea să se piardă, indiferent de gusturi sau de interese. În stilul său caracteristic, Omu Gnom a ținut mici discursuri între piese, genul de discursuri care te fac sa acorzi și mai mult interes pieselor și să fi mai atent la ce ți se spune. Bineînțeles că așa a făcut și publicul, dublându-l la fiecare piesă și mișcându-se pe beat cu multă energie. În continuare, și-a făcut apariția Dima, cu un instrument australian numit Didgeridoo, inedit și încântător în același timp.

După ce a contribuit la atmosferă inedită menținută de trupă live și de vocile lui ATM și Omu Gnom, Dima a fost urmat de Costel și de Celălalt, băieții din Ateliere de Creație, care au dat o lecție asupra rap-ului românesc. Spre finalul concertului, a urmat o parte mult-așteptată de public: corzile de vioară (Mihai Balabaș și Marina Pîngulescu) și de violoncel (Corina Ciuplea) care au făcut piese precum „Metehne” sau „ Limpede” să sune ireal, iar în ceea ce îi privește pe ascultători, este imposibil ca aceștia să fi rămas indiferenți și să nu fi simțit la maxim fiecare acord.

La final, fiecare om din sală aplauda cu admirație față de cei de pe scenă, care le-au oferit câteva ore de frumos, striga „Omu Gnom” sau mai așteapta să vadă dacă cineva se va întoarce pe scenă și va spune că mai rămân pentru o singură piesă. Deși nu se poate spune despre Omu Gnom că ține concerte scurte, fără a se implica cu adevărat. Dimpotrivă, un astfel de concert este rezultatul muncii tuturor acestor oameni, care încă nu primesc toată recunoștința pe care o merită. Însă, când te poți detașa pentru câteva ore, ascultând cum se îmbină versurile de rap cu toate acele instrumente, senzația e unică, timpul trece repede și rămâi cu un gust placut și după terminarea concertului – motiv pentru care merită să susținem astfel de artiști, fie că este vorba de biletul la concert, cumpărarea albumelor sau un simplu share pe pagina de Facebook.

Un colaj de la concert, în caz că dorești să intri și tu în atmosfera de pe 14 martie sau dacă ai fost acolo și cereai un „bis”.

Text scris de Adina Mihalache.

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.