Așa-i la 40 de ani – This is 40 (2012)

După o perioadă în care am văzut mai mult filme serioase care m-au impresionat prin modul de redare a poveștii, sau prin îmbinarea simbolurilor în firul narativ, a venit monetul să văd și o comedie.

Asa-i la 40 de ani

Ce-i drept, a fost vorba de o comedie ieftină care a redat viața unor oameni aflați într-un moment de cumpănă din viața lor. Odată ajuns la 40 de ani reacționezi foarte ciudat, ai alte așteptări de la viață, dar și de la persoanele care te înconjoară.

“Asa-i la 40 de ani” este un film care prezintă continuarea poveștii de dragoste dintre Pete și Debbie, iar acum, ajunși la o vârstă înaintată, își rezolvă cu greu problemele care apar inevitabil în viața lor.

Nu pot să spun că este un film genial, și nici nu ar putea intra pe lista filmelor pe care trebuie neapărat să le vezi, ci este mai degrabă un film ușurel pe care îl poți alege atunci când nu ai altceva mai bun. Este un film pentru familii, despre familii. Dar fără acest gen de pelicule care să relaxeze nu ar mai exista cinematografie, nu?

Asa-i la 40 de ani

Mi-a placut în acest film că s-a subliniat foarte clar diferența dintre generații și chiar m-am regăsit în unele momente prezentate aici. În jurul vârstei de 18 ani ajungi să obervi altfel lucrurile și îți dai seama că și tu ai trecut prin momentele de pubertate, că ai reacționat exagerat, iar acum privești totul în râs. Dar, totodată, ești conștient că vei mai ajunge să ai problemele vârstei de 40 de ani și nu totul ți se mai pare atât de comic când te gândești că vei reacționa mai rău decât un copil țâfnos.

Fiind o comedie așteptam cu nerăbdare clipele în care aveam să mă prăpădesc de râs, dar ele au fost puține, iar umor nu pot să spun că era de cea mai mare calitate.

Per total este un film pe care îl poți vedea, mai ales dacă te numeri printre cei care au vizionat “Knocked up” și au îndrăgit cele două personaje. Doar că trebuie să spun că cele două fime nu au termen de comparație fiind total diferite, mai ales din pricina publicului căruia se adresează.

Dacă totuși vrei să vezi cam ce te așteaptă peste mai bine de 20 de ani, pentru a putea profita la maxim de viața de acum, trebuie să spun că filmul adus de Ro Image poate fi văzut în Cinema City începând de azi, 11 ianuarie.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.