Artă sub 18 ani – atelier de artă educaţională

Asociația Minitremu, parte a duo-ului artistic Monotremu, vine la București cu un atelier de artă educațională sub denumirea Artă sub 18 ani.

Artă sub 18 ani - atelier de artă educaţională

Participare este gratuită, iar înscrierile se fac până pe 18 mai printr-un mail la asociatia.reciproca[@]gmail[.]com care să conțină o descrierea personală și o scurtă motivație de participare. Cei selectați vor fi anunțați pe 21 mai, urmând ca apoi să participe la atelier în weekendul 27-28 mai, la Centrul de Teatru Educațional Replika.

„Artă sub 18 ani” este un atelier ce pleacă de la studiul de caz al taberei  de artă contemporană Minitremu Art Camp. Desfășurată într-un cadru natural izolat, diferit de contextul unei galerii, muzeu sau spațiu de artă, tabăra a creeat premisele unor întâniri dintre elevi de la mai multe licee teoretice și de artă din România și artiști contemporani relevanți scenei de artă românească și internațională.

Prima ediție i-a avut ca invitați pe Simion Cernica, Alexandra Pirici, Xandra Popescu, Marta Adorjani, Răzvan Anton, Dana Andrei și Sorin Popescu (Corner și Societate), Perrine Tiberghien (Art Basics for Children Brussels) Agnes Evelin Kisspal și Atilla Kispal (Magma Conteporary Medium), ce au susținut mai multe ateliere  video, de scriere, performance, tehnologie, activism, arhivare, legătorie de carte, curatoriat etc, în care accentul a fost pus  pe asimilarea unor procese de gândire generate de dialogurile libere pe teme sociale și politice.

La final, rezultatele atelierelor au fost cuprinse în expoziția „Undo the Future” prezentată publicului la B5 Studio Târgu Mureș și itinerată la spațiul expozițional Magma din Sfântu Gheorghe.

În ce mod activitățile, prezentările și atelierele taberei au avut valențe pedagogice ce pot fi integrate în alte proiecte educaționale, în ce fel schimbul de informații s-a constuit într-o experiență de viață, și cum granițele dintre pedagogie și artă s-au estompat, vom răspunde în cele două zile de întâlniri.

Despre impresiile primei ediții vorbesc o parte a participanților în articolul Avertisment: Acest articol conține artă sub 18 ani de Andra Matzal. Mai multe imagini aici.

Arta sub 18 ani este un eveniment parte a proiectului „Troc – rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.