Am fost la Jazzulescu la Kretzulescu

Prima săptămână a evenimentului Jazzulescu la Kretzulescu s-a încheiat cu prestaţii muzicale din partea unor artişti precum: Bonjour Bonsoir, Maria Răducanu, Mihai Iordache şi Robin de la trupa Robin and The Backstabbers.

Jazzulescu-FLAT

Pe parcursul celor patru zile ne-am delectat cu ritmuri variate de jazz, experimental şi minimal, într-un decor livresc, izolat de zgomotul citadin prin intermediul unor coloane maiestoase, cu privelişte spre minunata Biserică Kretzulescu.

În prima zi, tonul a fost dat de băieţii de la Bonjour Bonsoir care ne-au transpus într-o stare de calm, prin muzica lor experimentală combinată cu jazz. În următoarea zi, o mulţime de oameni s-a strâns pentru a asculta fermecătoarea voce a Mariei Răducanu, alături de Chris Dahlgren, la contrabas, ale căror piese ne-au emoţionat, admirând apusul de pe terasă.

Evenimentul a continuat pe ritmuri de jazz în următoarea zi alături de maeştri ai genului, Mihai Iordache la saxofon şi Adrian Neacşu la contrabas, pentru ca în ultima zi să ascultăm piese celebre ale formaţiei Robin and the Backstabbers, interpretate de solistul vocal al formaţiei la chitară.

Este un eveniment de neratat datorită locaţiei parcă ruptă din perioada interbelică, străpunsă de ultimele raze fierbinţi ale soarelui şi decorată cu cărţile oferite de librăria Humanitas Kretzulescu. În plus, este o modalitate prielnică de a ne relaxa, ascultând muzica liniştitoare în compania unei limonade reci.

Vestea bună este că evenimentul Jazzulescu la Kretzulescu continuă şi în următoarea săptămână, tot în ritmuri de jazz, alături de interpreţi ca: Berti Barbera şi Toma Dimitriu miercuri, 14 august şi Nicolas Simion alături de Sorin Romanescu vineri, 16 august, începând cu orele 21:00, intrarea fiind gratuită.

Distribuie:

Nicoleta Vasile

De câţiva ani am învăţat că, uneori, este bine să îţi înfrângi temerile şi să faci ceea ce nu ai fi crezut că ai putea. Am ajuns să scriu despre cărţi şi filme, să îmi exprim gândurile, să fac ceva din pasiune şi, printre altele, să construiesc amintiri alături de noi prieteni.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.