Am fost la Biblioteca Vie

Am fost la Biblioteca VieAm fost la Biblioteca Vie a celor de la lemon.org.ro. Aceasta era doar o parte dintr-un proiect mai mare ce doreşte să pună accentul pe diversitate şi nu pe stereotipuri.

La o bibliotecă vie îţi realizezi un permis de bibliotecă şi apoi împrumuţi o carte pentru un timp prestabilit. Frumuseţea este că acea carte este chiar o persoană.

Într-o zi am citit o jurnalistă. Sincer, am fost surprins de sinceritatea şi deschiderea spre discuţie a tipei. Am aflat multe lucruri despre jurnalismul de televiziune, lucruri pe care nu le ştiam. Am cunoscut lumea din spatele unei emisiuni TV de mare rating din paginile acestei cărţi. Pot spune că am aflat că jurnalismul nu e chiar aşa uşor cum îl vedeam eu, iar acum ştiu că pot spune că nu mai sunt atât de sigur în privinţa faptului că vreau să dau la jurnalism. Pe scurt, am citit o carte bună din care am învăţat să fac diferenţa dintre jurnalist (în timpul orelor de munca) şi jurnalist în viaţa reală. Să ştiţi că sunt persoane total diferite.

O altă carte ce am citit-o cu iubita mea a fost feminista. Am aflat că oganizatiile feministe încă duc o activitate intensă. ştiaţi că în astfel de organizaţii sunt implicaţi şi bărbaţi ? Asta e o dovadă a faptului că discrimnarea dintre sexe icepe să dispară încetul cu încetul.

În cadrul aceluias proiect am vizitat o expoziţie de sunete, unde trebuia să asociez cu o poza sunetul ce-l auzeam. Apoi am trecut prin tunelul vieţii, e experienţa haioasă cu sunete interesante ce mi-a amintit de scaunele din bucătărie, din copilăria mea. Am descoperit şi un montaj interesat. Într-un acvariu era un difuzor ce cânta, apoi erau introduse 2 microfoane băgate în prezervative. Sunetele obţinute din scufundarea microfoanelor în apă în paralel cu melodia cantată te făceau să devi dependent şi să nu vrei să renunţi la căşti.

Per total, întregul eveniment mi s-a părut foarte reuşit. Poate doar la nivelul organizării s-ar mai fi putut lucra. Sala de lectură era un haos în care toată lumea vorbea, iar unii ţipau.

Aici gasiti toate cartile prezentein biblioteca.

Şi nişte poze:

Distribuie:

5 Comentarii

 • Reply 9.May.2009

  Doro

  Cât de tare! Şi eu n-am fost. Ce n-aş fi dat să citesc asistenta socială!

 • Reply 9.May.2009

  Rae

  N-am mai auzit de acest concept. Mi se pare foarte educativ, acest lucru iti da ocazia sa citesti “printre” randurile cartii, poti afla raspunsuri la intrebarile tale…foarte tare:X

 • Reply 9.May.2009

  Teo

  dar pana la urma, unde e?:))

 • Reply 9.May.2009

  ada

  Am intrat pe situl lor dar nu m-am lamurit. Ideea e ca stai de vorba cu fiecare carte/om?

 • Reply 9.May.2009

  Robert Lazăr

  stai de vorba cu o carte(om) . nu cu fiecare. depinde ce carte apucai libera :P din pacate s-a terminat proiectul si nu stiu cand va mai fi altul. de tinul s-a tinut in tnb la etajul 3 .

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.