Am descoperit oraşul de sub oraş

Ştiai că există o mini-expoziţie de graffiti chiar la Metroul din Bucureşţi? Sau că mamuţii din Muzeul Antipa prind viaţă?

Ei bine acest lucru se întâmplă doar datorită celor de la Orange care au inaugurat o aplicaţie denumită Orange Explorer. Practic, în drumurile tale prin capitală poţi admira câteva opere de artă create de grafferi, sau poţi face o vizită culturală la muzeu. Cu alte cuvinte, poţi descoperi oraşul de sub oraş.

Ce este Orange Explorer?

Este o aplicaţie pentru smartphone ce poate fi descărcată din Google Play sau din App Store. Ea este gratuită şi te poate ajuta să descoperi Graffiti-urile din underground, dar şi mamuţii din Muzeul “Grigore Antipa”.

Cum funcţionează?

După ce ai descărcat aplicaţia şi ai pornit-o, îţi alegi metoda de explorare. În cazul în care te afli la metrou, în faţa panoului cu marker, vei alege varianta Graffiti. Dacă eşti în interiorul muzeului, vei alege ce-a de-a doua variantă – Muzeul “Grigore Antipa”.
Am descoperit oraşul de sub oraş

Imediat ce apeşi pe buton şi scanezi markerul, vei avea o surpriză. În faţa ta va sta ceva neaşteptat.

Am descoperit oraşul de sub oraş

Atunci când pe ecranul telefonului şi-a făcut apariţia noua imagine, o poţi capta şi apoi distribui pe peretele tău de Facebook.

Am descoperit oraşul de sub oraş

Harta locaţiilor în care au fost expuse lucrările grafferilor poate fi găsită aici.

Cine a creat graffitiurile din subterant?

Patru mari grafferi au ajutat la realizarea proiectului. În ordinea numerelor de pe tricou, ei sunt: Suflo, Boeme, Mist şi Serm.

Şi opera ta poate apărea la metrou

Dacă ai talent la desenat graffitiuri şi vrei ca opera ta să ajungă să fie expusă la metrou, înscrie-te în concurs. Ai şansa de a fi ales printre cei 10 mari câştigători.

Juriul este format din cei patru grafferi consacraţi. Ei vor alege săptămânal câte două lucrări care vor fi expuse într-un final la una dintre staţiile de metrou.

Mai multe detalii despre competiţie poţi găsi în regulament.


La Muzeul “Grigore Antipa” mamuţii prind viaţă

După cum spuneam, pe lângă graffiti, Orange Explorer are şi o a doua surpriză. Dacă vizitezi Muzeul Antipa, ai şansa de a te juca cu o machetă 3D a doi dintre mamuţii ale căror schelete sunt expuse.

Este ca şi cum ai trăi “O noapte la muzeu” în plină zi. Mamutul se mişcă dintr-o parte în alta, poate sta în două picioare, iar tu chiar poţi să îţi faci poză cu el.

Am descoperit oraşul de sub oraş

Îţi recomand să încerci aplicaţia

Azi am reuşit să citesc peste şapte markere şi să văd graffitiuri şi mamuţi în variante 3D. A fost super distractiv să fac asta cu un grup de oameni care se amuza încercând să găsească cea mai bună poziţie de a lua un instantaneu.

Dar toată treba asta nu se rezumă la distracţie. După ce am făcut pozele, am aflat şi câteva informaţii despre cum au fost făcute desenele, şi am putut urmări chiar un filmuleţ de making of.

Cât despre experienţa la Antipa… a fost una specială. Am putut ţine în braţe un mamut şi chiar l-am luat acasă pentru a putea mă juca mereu cu el.

Am descoperit oraşul de sub oraş

Am descoperit oraşul de sub oraş

Am descoperit oraşul de sub oraş

Am descoperit oraşul de sub oraş

Tu nu eşti curios şi nerăbdător să încerci Orange Explorer Augmented Reality?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.