Al şaptelea fiu / Seventh Son (2014)

O nouă poveste magică începe cu al şaptelea fiu.

Al şaptelea fiu Seventh Son 2014

Sinopsis

La zece ani de la închiderea în temniţă a celei mai de temut vrăjitoare, Mama Malkin (Julianne Moore) reuşeşte să se elibereze şi porneşte în căutarea vraciului cu care s-a luptat de-a lungul timpului. Maestrul Gregory (Jeff Bridges), rămas fără ucenic, porneşte în căutarea celui de-al şaptelea fiu, Thomas (Ben Barnes), pentru a-l ajuta în lupta cu spiritele malefice.

Al şaptelea fiu Seventh Son 2014 2

Despre Al şaptelea fiu

Ce mi-a plăcut la Al şaptelea fiu a fost respectarea superstiţiilor în cazul luptei cu spiritele malefice. La fel ca în Supernatural, Maestrul Gregory avea un arsenal întreg de arme special proiectate pentru luptă. Acesta îl învaţă pe tânărul Tom chiar şi lucruri de bază, precum sarea care ţine la distanţă spiritele, argintul care este folosit pentru alungarea vrăjitoarelor şi incinerarea corpului malefic după deces. 

Al şaptelea fiu Seventh Son 2014 1

Presimt că Al şaptelea fiu va deveni o serie cunoscută de filme; deşi acţiunea principală era încheiată, scenele de la sfârşit oferă o posibilitate de continuare a scenariului. Replicile precum “Mă voi întoarce să te bântui” şi “Povestea noastră nu s-a terminat […] ne vom mai întâlni” îmi întăresc afirmaţia. Ar fi interesant ca în următorul film, unul din personaje să fie schimbat complet, dintr-o cauză misterioasă precum posedarea sau descoperirea faptului că acesta urmărea încă de la bun început un total alt lucru decât cel prezentat în primul film.

Al şaptelea fiu Seventh Son 2014 3

Povestea de bază este una clasică: lumea este împărţită în personaje malefice, personajele salvatoare şi unele neutre. Pe de-o parte avem vrăjitoarele care se transformă în diferite animale, pe de altă parte avem maestrul sătul de lupta dintre cele două lumi şi ucenicul forţat să îşi primească sarcina de care nu ştia că îi este predestinată. Personal, mi-ar fi plăcut ca personajele să fie mai diferite, să nu urmeze tiparul clasic al persoanjelor de filme de aventură.

Al şaptelea fiu Seventh Son 2014 4

Un lucru pe care l-am observat a fost a fost faptul că filmul părea o poveste pentru copii. Pentru un frăţior sau o surioară, filmul acesta poate fi cu adevărat magic şi captivant, aşa că îl puteţi duce drept cadou de Crăciun, la acest film. 

Filmul este distribuit în România de către Ro Image 2000 şi rulează în cinematografe din 2 ianuarie 2014. 

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.