Ajută copiii instituţionalizaţi. Dă-ţi pasiunea mai departe!

Dacă locuieşti în Bucureşti sau Cluj-Napoca şi ai peste 15 ani din Bucureşti şi Cluj-Napoca ai ocazia de a aduce bucurie copiilor din centrele de plasament, toate astea prin intermediul programului Dă-ţi pasiunea mai departe!. Vor fi susţinute cursuri interactive, prin joc, în funcţie de pasiunile fiecăruia – de la matematică sau engleză, la fotografie sau dans.

Ai ocazia de a ajuta copiii instituţionalizaţi

Proiectul de voluntariat Dă-ţi pasiunea mai departe! se desfăşoară în cadrul programului educaţional Ajungem Mari al Asociaţiei Lindenfeld. Momentan sunt implicaţi în proiect 150 de voluntari care ajută 300 de copii din sectoarele 1, 2, 3 şi 6, dar proiectul se extinde în noi centre de plasament din Bucureşti şi Cluj.

Fie că este vorba de materii şcolare sau de cursuri creative, orele se desfăşoară prin joc, într-un mod interactiv şi amuzant. Voluntarii merg săptămânal în centre în echipe de câte doi pentru a preda timp de două ore unor grupe formate din 4-12 copii în vârstă de 3-16 ani.

Copiii sunt grupaţi în funcţie de vârstă, ilităţi şi nivel de cunoştinţe. Voluntarii sunt liceeni, studenţi sau tineri profesionişti şi nu au nevoie de experienţă în lucrul cu copiii – ei participa la training-uri înainte de a începe activitatea în centre.

Rolul voluntarilor este mult mai important decât transmiterea de cunoştinţe. Tinerii voluntari devin modele pentru copii, iar aceştia încearcă să le copieze comportamentul. Învăţarea prin joc le dezvăluie copiilor din centre noi perspective şi le formează abilităţi. Copiii prind încredere în forţele lor, învaţă să devină o echipă, să se respecte unii pe alţii şi să relaţioneze mai uşor. Încurajările şi atenţia dăruite de voluntari sunt răsplătite de copii prin multă bucurie, zâmbete şi îmbrăţişări.

Modulul 3 al proiectului de voluntariat se desfăşoară pe durata semestrului al doilea din anul şcoalar 2014-2015, între 9 februarie şi 19 iunie. Înscrierea se face până pe 21 ianuarie printr-un e-mail pe adresa office@ajungemmari.ro, cu CV-ul şi o scrisoare de intenţie. La finalul modulului voluntarii primesc diplome şi adeverinţe de voluntariat şi pot completa certificate de competente.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.