Află tendințele de studiu în străinătate la RIUF 2017

Din în ce mai mulţi tineri sunt atraşi de studiile în străinătate, de modalităţile de învăţare şi predare diferite, precum şi de multiculturalismul foarte dezvoltat. Tendinţa de a studia în afară este în continuă creştere, România ajungând pe locul 6 în topul ţărilor din Uniunea Europeană cu cei mai mulţi studenţi care învaţă în străinătate.

Atunci când vine vorba despre ţările în care tinerii doresc să studieze, potrivit statisticilor RIUF- The Romanian International University Fair, UK este de departe prima opţiune pentru cei care participă anual la cel mai mare târg de universităţi din Europa de Sud Est. Mai mult de 65% dintre participanţii RIUF sunt atraşi de programele de studiu din această ţară.

Apoi, 42% sunt interesaţi de o facultate în Statele Unite ale Americii, 36% optează pentru un program de licenţă sau masterat în Danemarca, în timp ce 32% aleg Germania şi 31% prefera Olanda.

Distanţa nu reprezintă un factor important de care tinerii ţin cont atunci când optează pentru un program de studiu, ei fiind mai degrabă convinşi de modalităţile alternative de învăţare şi de modalităţile de petrecere a timpului liber.

Peste 22.000 de vizitatori trec pragul RIUF anual, iar cei mai mulţi dintre aceştia, 38%, sunt interesaţi de o carieră în Economie şi Business şi optează pentru un astfel de program, mare parte dintre aceştia dorind să îşi deschidă propriul business imediat după absolvirea facultăţii.

26% dintre tineri aleg domeniul IT&Computer Science şi Stiinţe Sociale în timp ce 25% optează pentru medicină. Un procentaj în valoare de 24% aleg ştiinţe umanistice, iar 23% artă, ceea ce înseamnă că majoritatea tinerilor din generaţia Z sunt pragmatici şi concentrati mai degrabă pe rezultat decât pe procesul de lucru şi pe domeniul artistic.

Ajuns la cea de-a XXa ediţie, RIUF-The Romanian International University Fair, le oferă participanţilor posibilitatea de a afla mai multe informaţii despre programele de licenţă, masterat şi doctorat puse la dispoziţie de cele peste 100 de universităţi prezente, din România şi din străinătate. În acelaşi timp, pentru a facilita procesul de alegere a unei facultăţi, RIUF a adus pe piaţă conferinţa RIUF YouForum, un eveniment unic de orientare în carieră şi dezvoltare profesională pentru elevi şi studenţi.

Conferinţa RIUF YouForum adună în acelaşi loc prezentări ale universităţilor, sesiuni de discuţii şi ateliere practice cu oameni din echipele celor mai cunoscute branduri sau instituţii din România. Astfel, tinerii au ocazia să interacţioneze cu specialişti din diferite domenii şi să descopere mai multe despre programele de studiu care îi interesează.

Cei dornici să afle mai multe depsre programele de studiu din strainatate şi din România vor putea afla mai multe pe 18-19 martie la RIUF Bucureşti, pe 21 martie la RIUF Cluj-Napoca şi pe 23 martie la RIUF Braşov. Înscrierile la eveniment se fac pe www.riuf.ro.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

1 Comentariu

  • Reply 24.March.2017

    Enache Alexandra

    Sunt multe meserii enorm de bine platite in afara si posturile se obtin mai usor, atata timp cat ai o diploma de studii acolo. In plus, ca roman, primesti multe bonusuri si sansele de a avea un viitor mai mun sunt mai ridicate. Situatia nu e roz, dar banuiesc ca este mult mai bine. Acolo nu cer experienta fara ca cineva sa-i fi invatat pe studenti ce, cum si cand se face.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.