Academia Vampirilor (2014)

Academia Vampirilor este o replică interesantă a poveştilor clasice cu şi despre vampiri, în ultimii ani acestea devenind din ce în ce mai intrigante pentru publicul larg. Povestea este una specială, cu rase nemaiîntâlnite până acum, Academia Vampirilor reușind să combine elementele de ficţiune cu cele reale și aventura cu poveştile de dragoste.

Academia Vampirilor (2014)

Sinopsis

După un accident de maşină, Rose Hathaway şi Lissa Dragomir decid să fugă de la Academia Sf. Vladimir. Fuga acestora răstoarnă lumea vampirilor cu susul în jos, deoarece Lissa (Lucy Fry) face parte din familia regală Dragomir, ea rămânând ultima prinţesă, în urma accidentului de maşină unde mama, tatăl şi fratele ei au murit. Ea este apărată de Rose (Zoey Deutch), o fată dhampir, care se antrenează pentru a-i deveni păzitor.

Lissa face parte din rasa moroilor, care erau apăraţi de dhampiri antrenaţi special pentru acest lucru. Duşmanii celor dintâi sunt strigoii, o rasă dificil de ucis: pentru a omorî un singur strigoi, este nevoie de cinci dhampiri bine antrenaţi.  Între cele două protagoniste există o legătură puternică, Rose fiind capabilă să simtă ceea ce simte şi Lissa, lucru datorită căruia Rose reuşea să ajungă la Lissa şi să o ferească la timp de pericolele ivite.

Academia Vampirilor (2014)

Acțiunea din Academia Vampirilor este declanșată atunci când cele două fete se-ntorc la Academie, acolo unde încep să investigheze lucrurile stranii care i se întâmplă Lissei, crezând că acestea sunt actele juvenile ale noii lor colege, Mia Rinaldi (Sami Gayle). Între timp, ele trăiesc, în paralel, poveşti de dragoste intense, care le pot împiedica în drumul lor spre aflarea răspunsurilor mult căutate.

Academia Vampirilor (2014)

Un lucru care mi-a plăcut la Academia Vampirilor, a fost acela că în distribuţie au fost folosiţi actori noi, dând un aer interesant şi misterios filmului, neputând să asociezi personajele cu o altă poveste.  Prin alegerea unor actori noi, publicul poate fi introdus în atmosfera palpitantă creată într-un mod mult mai uşor decât în cazul în care distribuţia era constituită din actori pe care îi putem asocia cu alte filme de gen.

Un alt lucru de apreciat este faptul că în film este invocată de multe ori România, chiar de la început, prin clasificarea vampirilor în dhampiri, moroi și strigoi.  Denumirea celor din urmă, folosită pentru cei mai de temuți vampiri, a fost preluată din folclorul nostru naţional, pare-mi-se că ţărişoara noastră devinind din ce în ce mai cunoscută pentru poveştile sale supranaturale.

academia_vampirilor3

La final, recomand acest film tuturor celor care sunt pasionaţi de filme cu vampiri, dar și fanilor cărților din seria Academia Vampirilor, scrise de autoarea americană Richelle Mead.

Academia Vampirilor, distribuit în România de Ro Image 2000, se lansează pe data de 14 februarie şi poate fi vizionat în rețeaua de cinematografe Cinema City.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.