A doua semifinală Pun pariu pe talent – Basarab, Eminescu, Spiru

Semifinala a doua Pun pariu pe talent poate fi caracterizată drept una plină de emoții, lacrimi și scandări. Nu, nu scandări ca la meciurile de fotbal, dar la fel de zgomotoase și pline de entuziasm pentru susținerea favoriţilor.

A doua semifinală Pun pariu pe talent - Basarab, Eminescu, Spiru

De această dată, unul dintre lucrurile care m-au impresionat au fost susținătorii liceelor din acea seară. Se vedea de departe un spirit colectiv puternic, un cult al liceului, pe care îl întâlnisem până atunci doar la liceele cu reputație națională.

Cum ne-am obișnuit până acum, în patru minute, concurenții au fost nevoiţi să cucerească atât publicul, cât și juriul. Cu atât mai mult, juriul este cel care dă note concurenților în funcție de prestația lor, note care îi pot duce sau nu în marea finală, ca reprezentanți ai liceului lor.

La semifinala numărul doi am avut parte de multe momente muzicale. Trebuie să aduc aminte de trupa Five O clock, care a debutat în forță și a deschis semifinala. Amuzată, o membră a juriului le spune băieților: “Cântați bine, dar nu vă uitați în ochii fetelor…E păcat!

Dacă ei au preferat să cânte în formație, alții au cântat singuri, asemenea următorilor: Laila (Basarab), Naomi (Eminescu), Diana (Eminescu), Cristina (Spiru), Lexi (Basarab), Marina (Spiru), Andrei (Basarab) și Andra (Spiru).

Recunosc că unele cântece pe mine m-au emoționat până la lacrimi. Andrei este cel care a primit cele mai multe laude din partea juriului spunând: “Dacă faci asta doar ca să impresionezi o fată din liceu, nu e bine. Tu trebuie să continui și să mergi pe muzică, pentru că ești bun!” sau “O să o zic scurt: omule, ești foarte bun! Cânți extraordinar, din partea mea ai zece cu felicitări!

Lexi și cu Marina mi s-au părut cele mai naturale pe scenă și le felicit pentru lejeritatea cu care performează! Cristinei i s-a spus că are un talent destul de rar și că are tot ceea ce îi trebuie pentru o asemenea carieră.

Melodii cunoscute, dar grele, au fost interpretate în cadrul celei de-a doua semifinale Pun pariu pe talent:

  • Valerie de la Amy Winehouse
  • Diamonds de la Rihanna
  • Grenade de la Bruno Mars.

Pentru a face o trecere către următoarea categorie, îl vom aminti Tiberiu din Basarab, care a cântat acompaniat de a sa chitară!

După voce, și chitară plus voce, a urmat doar chitara. Din Spiru veniți, Gabi și Mihai și-au luat ale lor chitări electrice cu care au electrizat sala. Au fost felicitați de către juriu pentru continuarea tradiția cântăreților de rock în Spiru Haret.

Cei din Basarab au venit și cu un moment de street dance, iar Eminescu a venit cu PPT Show. PPT vine de la Pun pariu pe talent, iar ei au făcut teatru pe un colaj muzical.

Ce mi-a plăcut foarte mult a fost că am văzut tineri foarte stilați, aranjați parcă, pentru viitorul de vedetă. Dacă ar fi să aleg preferații mei, din cadrul băieţilor l-aș alege pe Gabi, care a avut curajul să urce pe scenă așa cum este el, cu bocanci (stând la lojă, nu mi-am putut da seama dacă sunt New Rock, însă sunt pe același stil), cu brățări de piele și un maieu sfâșiat, care îi completau ținuta. De asemenea, mi s-a părut extrem de drăguț că și-a scris pe chitara lui Spiru! La categoria fete este greu să mă decid, însă mi-a plăcut foarte mult Cristina, care a strălucit asemenea diamantelor Rihannei, mi-a plăcut de Diana care a avut un look diafan și de Marina, care a știut să își pună extraordinar de bine corpul în evidență, fără a fi vulgară.

Acestea fiind spuse, ar trebui să închei prin a vă spune câștigătorii celei de-a doua semifinale Pun pariu pe talent

Din Basarab, merge în finală Andrei, din Eminescu merge grupul PPT Show, iar din Spiru, Gabi, care este ales de juriu și care a dorit să cânte alături de Mihai în finală, lucru care s-a și întâmplat.

Adevărul este că mulți dintre acești tineri au mare potențial, au reușit să ridice o sală în picioare, să emoționeze până la lacrimi (sau să stârnească hohote de râs, în cazul celor din PPT Show), să facă susținătorii unui alt liceu să cânte alături de ei (asta în cazul lui Andrei).

Mi-ar fi plăcut și mie să particip la un concurs de talente, dar nu aș paria pe talentul meu. Tu ai pune pariu pe talentul tău?

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.