60 de Minute de Magie ca la Hogwarts

Camerele de evadare au devenit în ultimul an una dintre cele mai distractive și populare activități în rândul tinerilor, motiv pentru care numărul acestora a crescut semnificativ. Totodată și pretențiile celor care apelează în mod regulat la această formă de petrecere a timpului liber au crescut, iar din această cauză camerele de evadare trebuie să ofere mai mult decât câteva piese de mobilier din IKEA, aceleași tipuri de puzzle și decoruri realizate în grabă pentru a avea succes.

Ultima cameră de evadare pe care am vizitat-o a fost “The Wizarding World of Harry Potter” a celor de la Inside Rooms și pot spune că este cea mai frumoasă și completă experiență pe care am avut-o într-un asemenea loc. Timp de 60 de minute m-am simțit ca un student la Hogwarts, nerăbdător să învăț cât mai multe vrăji și poțiuni, să admir potretele celor mai mari vrăjitori și să înfrunt pericolele ce mă înconjoară.

60 de Minute de Magie ca la Hogwarts

Povestea camerei are loc în timpul celui de-al doilea an școlar la Hogwarts, atunci când Harry ignoră avertizările cum ca nu ar trebui să se întoarcă aici.

“O serie de mesaje pe pereții coridoarelor școlii anunță că a fost deschisă «Camera Secretelor» dezlănțuind monstrul care va provoca o serie de atacuri misterioase. Tu impreună cu prietenii tăi veți intra în pielea lui Harry Potter și a prietenilor lui urmând ca să descoperiți misterul, să opriți monstrul în desfășurarea planului său malefic, pentru că doar așa vă veți câștiga evadarea.”

“The Chamber of Secrets has been opened.

Enemies of the heir… beware!”

La fel ca Harry am ignorat semnele de avertizare și, împreună cu doi prieteni, am pășit în Castelul Hogwarts. Cu ajutorul vrăjii Lumos ne-am plimbat prin ceea ce părea a fi o combinație între dormitorul Griffindor și biroul Profesorului Snape. Am rămas impresionați de atenția acordată detaliilor, fiecare obiect din cameră fiind foarte asemănător cu recuzita folosită pe platourile de filmare. Am recunoscut imediat Jobenul Magic care sortează studenții din anul I în cele patru Case ale școlii, cușca lui Hedwig și jurnalul lui Tom Marvolo Riddle.

Decorul este atât de impresionant încât la un moment dat am uitat că trebuie să evadăm și că timpul acordat jocului se scurgea. Eu unul nu aș fi vrut să mai ies din acea încăpere… Au fost momente în care pur și simplu stăteam și admiram fiecare tablou și recipient din cameră, nevenindu-mi să cred cât de multe referințe există în acel loc cu privire la Harry Potter și Camera Secretelor. Într-un final ne-am dezmăticit cu toții și am trecut la rezolvarea puzzle-urilor din cameră.

60 de Minute de Magie ca la Hogwarts

Majoritatea puzzle-urilor sunt ingenioase, nemaiîntâlnite la alte camere de evadare. O parte necesită joc de echipă, altele să urmezi instrucțiunile la fel de strict precum o făcea Hermione în cărți și în filme. Am deschis lacătele cu vraja Alohomora, am descoperit indicii ascunse cu farmecul Aparecium și am aflat la ce sunt folositoare lacrimile de Phoenix și sângele viermilor.

Puzzleurile nu sunt grele și nici abstracte, dar pentru a rezolva enigmele din cameră trebuie să fii foarte atent și să lucrezi în echipă. De asemenea, nivelul de dificultate a camerei este unul mediu, singurele lucruri care-ți pot pune probleme în tentativa de a evada sunt numărul destul de mare al jocurilor și tendința de a te pierde în acea atmosferă magică.

Sunt foarte multe lucruri de povestit cu privire la The Wizarding World of Harry Potter, dar este de preferat ca restul să-l descoperiți de unii singuri. Cred că cel mai mare compliment pe care l-aș putea face organizatorilor ar fi că dacă aș putea să folosesc Obliviate pentru a uita cele 60 de minute petrecute în cameră, aș face-o doar pentru a putea repeta experiența la nesfârșit!

60 de Minute de Magie ca la Hogwarts

Pentru moment, The Wizarding World of Harry Potter este singura cameră de la Inside Rooms și o puteți găsi în zona Piața Romană, pe Strada Aurel Vlaicu 23. Pentru a păși în tărâmul magic al lui Harry Potter trebuie să vă faceți din timp rezervare pe site-ul oficial, iar dacă sunteți elevi sau studenți beneficiați și de un preț preferențial de 25 lei/persoană, de luni până vineri.

P.S.: Inside Rooms, așteptăm deschiderea camerei Cabin in the Woods și ne cerem scuze pentru dezastrul lăsat în cameră în urma noastră! :D

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.