24 de finalişti la Shakespeare School Essay Competition

Anul acesta, 24 de elevi au fost aleși finaliști la Shakespeare School Essay Competition, dintre cei peste 3.000 de participanți din toate județele țării.

24 de finalişti la Shakespeare School Essay Competition

Toţi finaliştii, din București, Brașov, Caracal, Călărași, Constanța, Dărmănești, Focșani, Galați, Otopeni, Târgu-Secuiesc și Turda, au fost premiați în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale cât și ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Cei doi câştigători ai premiilor I sunt Maria Buciu, elevă a Colegiului Național George Coșbuc, București, la categoria 11-14 ani și Nicoleta Diana Baicu, de la Colegiul Național Mihai Viteazul, București, la categoria 15-19 ani.  Cele două premiante vor petrece două săptămâni în campusurile unor colegii și universități de top din Marea Britanie, în tabere de limba engleză în valoare de peste 1.600 de lire fiecare.

Celelalte premii au constat în cursuri de vară de limba engleză oferite de Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge oferite de British Council dar și e-readere, căști audio sau cărți în limba engleză. Lista completă a câștigătorilor poate fi accesată pe pagina dedicată Essay Competition.

În cadrul festivității a mai fost decernat Trofeul Excelenței, acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs, dar și distincția Certificate of Excellence acordată Elenei Sticlea, profesor de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din capitală, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși la ediția de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

Concursul cu participare gratuită, inclus în Calendarul Activităților Educative al Ministerului Educației Naționale și al ISMB, este organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație și se adresează elevilor între 11 și 19 ani de la școlile și liceele din toată țara.

Anul acesta, participanții au fost provocați să scrie un eseu despre cum arată școala ideală, în viziunea lor, pornind de la discursul TEDx al unui adolescent de 13 ani despre sistemul public de educație.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.