20 de lucruri pe care să le faci pentru a nu te plictisi în vacanţă

Vine vacanţa şi cu toţi ne facem planuri despre cât de bine ne vom distra şi despre cât de multe lucruri vom face. Dar oare este în totalitate aşa?

Tuturor ni s-a întâmplat să avem momente moarte în care să nu avem nimic de făcut, să stăm închişi în casă şi să ne întrebăm “Oare ce pot să fac să ies din starea asta de plictis?”.

Dacă vrei să te pregăteşti din timp şi să fi sigur că nu vei trece prin astfel de momente şi îţi doreşti ca vara ta să aibă un program bine stabilit, atunci aruncă o privire peste următoarea listă şi alegeţi cele mai potrivite activităţi.

 1. Mergi la un concert o dată la două săptămâni. Sigur te vei distra alături de prieteni şi îţi vei face o nouă părere despre noile genuri muzicale.
 2. Concertele verii 2012

 3. Organizează un maraton de filme. Dar nu orice fel de filme, ci acele pelicule despre care crezi că, în mod obişnuit, nu te-ar atrage. Fă o listă cu ajutorul prietenilor şi pregătiţi-vă să petreceţi o seară inedită.
 4. Încearcă în fiecare săptămână să găteşti ceva nou. Chiar dacă eşti un total eşec în bucătărie, sigur te vei amuza de ce va ieşi la final şi vei avea ce povesti şi ce fotografii să arăţi pe Facebook. Aşa vei experimenta lucruri noi în bucătărie, te vei distra copios şi vei încerca să mănânci lucruri noi.
 5. Propuneţi să citeşti 50 de cărţi în vacanţă. Chiar dacă sună a fi irealizabil, dacă ai un plan bine stabilit, vei avea motivaţia de a termina toate cărţile pe care ţi le-ai propus. Crează-ţi din timp o listă cu toate volumele şi bifează-le pe cele terminate. Astfel vei observa o evoluţie în timp, nu te vei plictisi în vacanţă şi vei învăţa lucruri noi în fiecare zi.
 6. Rezervă-ţi câteva zile pentru a sta în parc, pe o pătură, la un picnic. Fie că alegi să mergi cu prietenii şi să te distrezi, fie că mergi doar ca să citeşti şi să te bucuri de natură, nu uita să alegi un loc umbrit, sau o parte a zile când nu este foarte cald. De altfel, dacă sunteţi fani ai grătarului, puteţi alege o porţiune de pădure, dar nu uitaţi să strângeţi gunoaiele când plecaţi.
 7. Începe să faci jogging în parc, sau la marginea oraşului. Vei petrece câteva ore în aer liber, te vei antrena serios şi te vei menţine în formă peste vară. Aşa sigur nu îţi va fi ruşine să îţi expui diferite părţi ale corpului la plajă, atunci când vei alege să mergi la mare.
 8. Dacă până acum nu ai avut timp, acum sigur a venit momentul să înveţi să cânţi melodia ta preferată la un instrument. Ia cursuri de chitară, pian, tobe, vioară sau flaut şi sigur vei avea ce să le arăţi prietenilor după trei luni de zile.
 9. Chiar dacă nu aveai în plan să faci asta, îţi recomand să găseşti o zi-două în care să îţi faci curat în cameră. Asigură-te că eşti singur acasă şi oferă-ţi o zi în care să arunci toate acele lucruri de care nu mai ai nevoie şi fă loc celor pe care vrei să le achiziţionezi. Dacă strângi destul de multe obiecte de care nu mai ai nevoie, dar care sunt încă funcţionale, poate poţi chiar să organizezi un Garage Sale.
 10. Fă o vizită la Observatorul Astronomic. Învaţă constelaţiile şi apoi invit-o pe acea tipă pe care vrei să o impresionezi şi arată-i cât de mare e cerul. Sigur asta te va motiva, vei descoperi o nouă pasiune şi vei atrage şi laude asupra ta.
 11. Odată ce te-ai apucat de citit, sigur îţi vei descoperi noi pasiuni. Încearcă să le cultivi şi să vezi cât de departe le poţi duce. Poate vei descoperi că ai talent la desen, la cântat sau la făcut prăjituri şi poate aşa vei ajunge să poţi câştiga câţiva bani din propria ta muncă.
 12. Dacă te pasionează scrisul, dar nu ai avut niciodată curaj să îţi expui textele, acum a venit momentul. Crează-ţi un blog, sau trimite-ţi creaţiile pe site-urile preferate şi ai şansa de a te face ascultat.
 13. Că tot este cald afară, dar este încă plăcut să îţi petreci timpul în aer liber, încearcă să te apuci de un sport. Du-te la tenis, baschet, fotbal sau polo. Îţi vei menţine o condiţie fizică bună şi vei învăţa să lucrezi în echipă.
 14. Înscriete ca voluntar la diferite evenimente importante de peste vară. Vei descoperi oameni minunaţi, te vei face util, vei avea anumite avantaje de pe urma activităţilor făcute şi vei lega multe prietenii.
 15. Pentru că tot ai destul timp liber, caută-ţi un job. Fie că te oferi să plimbi câinii vecinilor, fie că te angajezi ca babysitter, sau ca meditator, aşa vei face ceva util şi vei câştiga şi bani. Sigur noile fonduri te vor ajuta să pleci mai curând la mare, sau să ieşi cu prietenii mai des la bere.
 16. Acum este şi momentul internshipurilor. Pentru că experienţa contează în orice domeniu, este bine să te apuci să o cultivi din timp. Alegeţi domeniul în care vrei să profesezi, interesează-te de firmele care te pot primi pentru a fi învăţacel şi apucă-te de treabă. Mai târziu vei regreta dacă dai cu piciorul la această şansă de afirmare.
 17. Vizitează Water Park-uri alături de prieteni, duceţi-vă la bowling, sau la parcuri de distracţii. Niciodată nu strică o mică distracţie în plus. Deşi e preferat să petreci mai mult timp în aer liber, nu strică şi câteva ore de răcoare într-o sală de bowling/biliard.
 18. Alegeţi zile în care să mergi să vizitezi muzee. Nu ai idee ce lucruri deosebite poţi descoperi. Du-te la muzee mici, dar care să abordeze subiecte interesante.
 19. Învaţă o limbă străină. Adesea te-ai întrebat cum ar fi să vorbeşti o limbă nordică, sau chiar una asiatică. Acum este momentul să te apuci să înveţi cea mai ciudată limbă de care ai auzit. Începe prin a-ţi cumpăra dicţionare şi apoi ascultă pe YouTube oameni care vorbesc acea limbă şi la sfârşitul vacanţei vei putea încerca să comunici într-un mod diferit cu prietenii tăi. Sigur vă veţi amuza de pronunţia şi cuvintele ciudate ale limbii alese.
 20. Organizează o excrusie la munte, cu bicicleta. Chiar dacă nu poţi merge până acolo pe două roţi, poţi lua trenul şi apoi să faceţi o plimbare prin pădure cu bicicletele. Vă veţi distra, veţi obosi, dar cu siguranţă veţi dori să mai încercaţi experienţa.
 21. Nu în ultimul rând, cumpără-ţi bilete la festivalurile de muzică. Ai cu siguranţă o listă imensă de trupe ce vin în România şi pe care vrei să le vezi. Chiar de nu ai bani să îţi cumperi cele mai bune bilete, stai cu ochii pe prietenii voluntari şi vezi dacă au invitaţii în plus pe care le dau mai ieftin.

Eu una voi încerca să bifez cât mai multe puncte de pe această listă şi promit să revin cu detalii despre noi posibilităţi de petrecere a timpului liber din vacanţă.

Dar cu siguranţă şi tu ai în plan diferite activităţi pentru vară. Ce te-ai gândit să faci în această vacanţă?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

6 Comentarii

 • Reply 3.August.2015

  veronica

  mai stiu ca poti sa si dormi cand te plictisesti s-au sa gatesti

 • Reply 11.August.2015

  Betty

  Draga Viorica, la punctul 3, a consiliat gatitul (Încearcă în fiecare săptămână să găteşti ceva nou). Lumea serioasă doarme de oboseala, nu de plictiseala. ?

 • Reply 13.August.2015

  Rox

  Nu sunt de acord cu unele puncte. Spre exemplu,primul punct:
  1) Ai nevoie de bani,iar in Romania nu sunt concerte zi de zi.
  2) Nu ar deveni plictisitor sa tot mergi la concerte din 2 in 2 saptamani?
  Apoi la punctul 2,nu stiu cat te-ar atrage sa vezi un film care nu pare interesant nici macar din trailer,pe cat sa va hotarati la unul care il aveti pe lista :)
  Fara suparare! In rest, sunt ok unele idei.

 • Reply 6.November.2015

  ralu si dari

  dati petrecere!!!!! (o sa va distrati daca nu o pregatiti voi)

 • Reply 11.January.2016

  Ionut :P

  Eu cand ma plictisesc ies cu ATV-ul ……:))

 • Reply 9.July.2017

  costel

  eu cand ma plictisesc si e cald afara fac baie in piscina

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.