13 Reasons Why (2017)

În ultima perioadă a fost un haos cu acest serial. La câteva click-uri distanţă dădeai de vreo poză sau o recomandare pentru a urmări 13 Reasosn Why. Am citit atât comentarii pro, cât şi comentarii contra, iar acum câteva noapţi am decis să-i da o şansă. 24 de ore mai târziu ştiam deja povestea Hannahei şi a celor 13 motive pe care le-a avut pentru a se sinucide.

13 Reasosn Why (2017)

13 Reasons Why prezintă o poveste tulburătoare despre dragoste, bullying şi sinucidere. La scurt timp după moartea Hannei, Clay (tipul care era îndrăgostit nebuneşte de ea) primeşte acasă o cutie plină cu casete audio.

13 Reasosn Why (2017)

În număr de 13, fiecare dintre ele ne arată unul dintre motivele pentru care Hannah a ales să îşi pună capăt zilelor. Create sub forma unei scrisori de adio, cele 13 părţi audio pe care Hannah le-a înregistrat înainte să moară vin ca nişte bucăţi de puzzle care formează la final o viziune de ansamblu asupra problemlor unui licean.

13 Reasosn Why (2017)

Serialul este împărţit, aşa cum era de aşteptat, în 13 părţi. Fiecare episod prezintă pe rând câte un alt capitol din viaţa pe care o ducea Hannah. Firele narative prezent şi trecut se întrepătrund ca să ne ajute să descifrăm misterul care pluteşte în jurul poveştii.

13 Reasosn Why (2017)

Dacă Hannah este cea care conturează povestea din trecut, Clay este personajul principal al prezentului care, odată cu noi, încearcă să afle mai multe detalii despre cum el, cel care a iubit-o atât de mult, poartă parte din vină.

Povestea te prinde încă de la început. Deşi prezintă o dramă a adolescenţilor, vrei să afli din ce în ce mai mult care sunt problemele cu care se confruntă ei şi până unde ajunge presiunea socială care este pusă asupra lor.

Ce mi s-a părut interesant a fost să văd felul în care au ales personajele să îşi rezolve problemele. M-a fascinat să văd cum au interacţionat ei cu adulţii din viaţa lor şi cred că exploatarea acestui subiect este una importantă. Cred că te ajută să vezi din afară toată situaţia asta şi să îţi regândeşti puţin toate interacţiunile pe care le ai tu cu oamenii mari.

13 Reasosn Why (2017)

Findcă este o povestea dramatică, cu conţinut vizual explicit, ar putea avea un impact emoţional puternic asupra ta. Tocmai de aia recomand cu tărie să urmăreşti acest serial doar dacă te afli într-o stare emoţională echilibrată.

Deşi s-a vorbit despre romantizarea suicidului în acest serial, nu mi se pare că s-a pus vreodată problema îndemnului spre a-ţi pune capăt zilelor. Ceea ce este important, din punctul meu de vedere, este să înţelegi că oamenii sunt vulnerabili şi nu-i ok să îţi baţi joc de sentimentele şi emoţiile lor.

13 Reasosn Why (2017)

Pe scurt, timp de 13 episoade o să te regăseşti într-unul dintre personaje, vei putea vedea din afară cum a făcut el faţă unor situaţii dificile şi sigur vei învăţa şi înţelege că există mai multe soluţii pentru problemele pe care le ai. Şi, odată cu seria asta, vei putea înţelege că, indiferent de problemă, nu eşti singur – cu toţii am trecut sau trecem prin perioade dificile. Iar dacă ai nevoie de ajutor, cere-l. Dacă ţi-e cerut sprijinul oferă-l fără a judeca.

Serialul este unul care provoacă dependenţă. Ai grijă, dacă te apuci de el, o să vrei să faci un maraton (la fel ca şi mine) pentru a desluşi misterele din spatele firului narativ.

13 Reasosn Why este ecranizarea romanului omonim, scris de Jay Asher – Cele treisprezece motive (Ro) || 13 Reasosn Why (Eng)

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

2 Comentarii

  • Reply 6.May.2017

    Enache Alexandra

    Nu am auzit despre el pana acum. Oricum is in pana de seriale. Nu mai sunt cum erau odata, pline de mister, interesante, captivante. So, stii cumva daca il gasesc online pe un site?

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.