1 aprilie

Aceasta zi este cunoscuta ca fiind “Ziua pacalelilor“. Daca nu iti suporti colegul de clasa/servicu, azi ai ocazia sa i-o platesti, sa ii faci o farsa. Daca ai un sef care te pune sa muncesti prea mult si ai vrea sa il strangi de gat de asemenea azi te poti razbuna printr-o farsa. Insa ai grija! Mai intai asigura-te ca are simtul umorului pentru ca daca nu, poti ramane fara slujba, acesta fiind cadoul lui de 1 aprilie pentru tine. Sa vedem mai intai originea acestei zile.

Acest obicei a aparut in Europa la jumatatea secolului XVI, odata cu schimbarea sarbatorii Anului Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Astfel unii oameni au continuat sa trimita felicitari de Anul Nou apropiatilor pe 1 aprilie. Odata cu trecerea timpului acestea au fost considerate farse si astfel 1 aprilie a ajuns sa fie ziua dedicata “¦ farselor.


( Un fel de ) STIATI CA:

-in Franta cei pacaliti sunt numiti “poisson d`Avril“ ?

-in Franta se agata un peste de hartie pe spatele pacalitului?

– pacaleala de 1 aprilie trebuie facuta pana in ora 12:00, pentru ca cele facute dupa aceasta ora aduc ghinion? (yeah, sure !)

– in Romania nu se savarsesc casatorii de 1 aprilie pentru ca se spune ca acestea nu vor rezista? (adica nunta devine un fel de pacaleala de 1 aprilie?)

-japonezii considera aceasta zi drept “ziua papusilor”, sau ziua bucuriei celor mici, carora le ofera in dar papusi?

De-a lungul timpului in aceasta hora a farselor au intrat atat diverse ziare/posturi TV/ posturi de radio cat si cel mai bun prieten al omului, Google.

In 1957, in cadrul programului “Panorama“ de pe BBC, a fost difuzat un “reportaj“ despre oamenii din Elvetia care recoltau spaghete din copaci, in urma caruia multe persoane au sunat la redactie, dorind sa stie cum pot cultiva copacii care fac spaghete.

In 1986, ziarul “Le Parisiene“ anunta ca “Le tour Eiffel“ va fi dezmembrat, lucru care a socat francezii.

In 1990 un post de radio din Londra a anuntat ca luna si pamantul se vor ciocni. In urma acestui anunt mai multi experti au sunat, combatand afirmatia.

In Gold Coast, oras din Australia, un post de radio a anuntat ca varsta legala pentru consumarea alcoolului se schimba de la 18 la 21 ani. Aceasta afirmatie a condus la proteste, care s-au incheiat cand s-a anuntat ca a fost doar o farsa.

De-a lungul anilor, cum am mai zis, si Google ne-a tot pacalit.

De exemplu in 2005 acest cel mai bun prieten al omului a anuntat lansarea unei bauturi care avea un ingredient chimic secret ce optimiza folosirea motorului de cautare Google, facand individul mai inteligent.

Anul trecut dragul nostru Google anunta un serviciu numit Gmail Paper, care, cu ajutorul unui buton, printa, sorta, ambala si livra la domiciliu toate mesajele de pe mailul Gmail. Dar declarandu-se totodata o companie verde afirma ca nu va taia copaci, ci va folosi 96% din resturi de soia expectorate de consumatori. ( sursa: Cotidianul ).

Oare cum ne va mai surprinde nenea Google anul asta? Dar sefii/profesorii/colegii ? Ce bine ar fi sa ajungem la scoala/serviciu si sa fim anuntati ca de fapt a fost o pacaleala de 1 aprilie, azi nu muncim in niciun fel.

Distribuie:

5 Comentarii

 • Reply 1.April.2008

  dana

  felicitari bah pt blog :X :*:*:*

 • Reply 1.April.2008

  CoolGoose

  La mine la servici a fost haos total. (nu ca nu ne-am face farse in mod nornal, dar astazi a fost cireasa de pe tort :) )

 • Reply 1.April.2008

  Pitic

  @CoolGoose: noi nu am facut ore azi:D. Am fost la scoala … degeaba, iar o profa ne-a zis sa luam asta ca pe o pacaleala de 1 aprilie, atat pentru profi cat si pentru noi, caci si ei au fost tot … degeaba

 • Reply 2.April.2008

  CoolGoose

  Isn’t that cute? But it’s …. (you know what).
  Traiasca summit-ul ? :P

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.